Offer utan Ansikte av Stefan Ahnhem

Offer utan Ansikte av Stefan Ahnhem

Titel: Offer utan Ansikte

Författare: Stefan Ahnhem

Förlag: Månpocket

Formgivare: Nils Olsson

Utgiven datum: 2015-05-13

Genre, ämnesord: Deckare

Del i serien: Fabian Risk, Läsordning: 1

ISBN: 9789175034508

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): Bredd:110mm, Höjd:178mm, Djup:37mm

Sidantal: 591

Vikt (g): 400 g

Beskrivning:

Vinnare av Crimetime Specsavers Award 2015 som bästa deckardebut

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

I Offer utan ansikte tar den erfarne manusförfattaren Stefan Ahnhem den svenska spänningsromanen till nya höjder med ett intelligent kollage av psykologisk thriller, amerikansk seriemördaraction och skånsk deckartradition. En tät skildring av vad mobbning och utsatthet i barndomen kan göra med människor. Han vann Crimetime Specsavers Award 2015 med motiveringen: "Skarp, adrenalinstinn nagelbitarspänning! I 600 sidor hålls läsaren i ett nästan kusligt skickligt grepp i denna kriminalroman som inte väjer för det spektakulära. Författaren är med sina 20 år i manusbranschen en säker berättare och har alla förutsättningar för att bli nästa stora, svenska thrillerstjärna".

"Frapperande fabulöst bra ... En helt igenom lysande och mycket stringent kriminalroman. Som man avverkar i stora sjok och med mycket oroväckande hög puls."
Norrbottens-Kuriren

Om författare:

 

STEFAN AHNHEM har arbetat som manusförfattare inom film och tv i över 20 år. Han har bland annat skrivit för några av Sveriges mest populära kriminalserier såsom Wallander och Irene Huss. Offer utan ansikte är hans debutbok.
Boken kan beställas på följande URL:
Offer utan Ansikte av Stefan Ahnhem