Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Älskade krig av Johanne Hildebrandt

Älskade krig av Johanne Hildebrandt

Älskade krig

Älskade krig av Johanne Hildebrandt

Titel:

Älskade krig

Författare:

Johanne Hildebrandt

Förlag:

Anderson Pocket

Formgivare:

Niklas Lindblad

Utgiven datum:

2009-05

Genre, ämnesord:

Modern & samtida skönlitteratur

ISBN:

9789185567478

Språk:

Svenska

Bindning:

Häftad, Inbunden, Storpocket, Pocket

Mått (mm):

110 x 178 x 20 mm

Sidantal:

282 sidor

Vikt (g):

162 gram

Pris (SEK):

40 SEK

Beskrivning:

Älskade krig är en gripande roman om kärlek, överlevnad och försoning i krigets Irak, men också en skildring av vad som utspelar sig bakom de vackra fasaderna i Stockholms kändisvärld. Boken bygger på verkliga händelser. Sara, välkänd programledare på tv, får sparken när hennes skandalösa kärleksaffär med en minister avslöjas. Vännerna och de forna kollegorna vänder henne ryggen och hennes värld rasar samman. Utblottad och hämndlysten tvingas hon resa till Irak för att återupprätta sitt rykte och söka upp en man som hon hatar. Ett uppdrag som visar sig få större konsekvenser än hon någonsin kunnat ana ...Magnus, son till en framgångsrik företagsledare, har brutit kontakten med sin familj och befinner sig i den irakiska öknen som soldat i amerikanska armén. Desillusionerad och utmattad efter månader av strider tvingas han konfrontera det han fruktar mest - sitt förflutna. Jasmin har tvingats ta ett livsfarligt jobb för att försörjas in familj i Bagdad. När hon avslöjas ställs hon inför ett fruktansvärt val - att rädda sin familj eller förråda sina vänner.

Om författare:

Johanne Hildebrandt är prisbelönt krigsreporter och författare. Hon slog igenom med den bästsäljande trilogin Sagan om Valhalla och skräckromanen Fördömd. År 2002 belönades hon med Guldspaden för boken Blackout som handlar om hennes tio år som korrespondent i Bosnien. År 2007 var hon nominerad till Stora journalistpriset för sin rapportering från Irak.

Johanne Hildebrandt är en kluven yrkessjäl. Hon är journalist och författare med tonvikt på båda: med ena handen har hon skrivit starka och beundrade krigsreportage, med den andra framgångsrika bästsäljare i bronsåldersmiljö.

Hon har till och med hunnit förklara sig färdig med både den ena och den andra rollen men snart återvänt till båda, och hennes nya bok ser ut som ett försök att förena dem.

Omslaget visar en attackerande helikopter över ett ökenlandskap, men också röda rosor och titeln Älskade krig i romantiskt snirklig stil. Vilket stämmer till punkt och pricka med innehållet: kärlek och Irakkrig. Chicklit på ena sidan, rå verklighetsskildring på den andra.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 Johanne Hildebrandt
Partno: Description: Price: Qty:
14040142 Älskade krig av Johanne Hildebrandt 42,00 SEK/st

Back

right