Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Aprilhäxan av Majgull Axelsson

Aprilhäxan av Majgull Axelsson

Aprilhäxan

Aprilhäxan av Majgull Axelsson

Titel :

Aprilhäxan

Författare:

Majgull Axelsson

Förlag:

MånPocket

Utgiven:

1998

Ämne:

Samtida skönlitteratur

ISBN10:

91-7643-458-3

ISBN13:

9789176434581

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Dimensioner (mm):

175 x 110 x 25 mm

Sidantal:

424

Vikt (gr):

250

Pris (SEK):

47

Beskrivning:

"En av mina systrar stal det liv som var avsett för mig. Jag vill veta vem." Sedan femtiotalet har Desirée legat sängbunden på ett sjukhem. Hon kan varken gå eller tala och är helt beroende av vårdpersonalens omsorger. Men hon är inte helt vapenlös. Hon har sin aprilhäxeförmåga, en alldeles speciell gåva som gör att hon som en liten gnista kan sitta i ett djurs eller annan människas öga och på så sätt ta sig utanför sjukhemmets väggar. Vaksamt följer hon sina tre systras liv. De som inte ens vet om att hon finns. »Obeskrivligt ruskig...och alldeles underbar.« Expressen »...Håller mig vaken halva natten.« Aftonbladet

Om författare:

MajgullAxelsson (f 1947) är journalist och författare. 1994 gjorde hon sin mycket uppmärksammade skönlitterära debut med Långt borta från Nifelheim. Hösten 1997 utkom hon med Aprilhäxan, som belönades med Augustpriset och blev hennes stora genombrott hos både kritik och publik. De utländska rättigheterna har sålts över hela världen och bara i Sverige är romanen såld i närmare 400.000 ex. Framgångarna med Aprilhäxan har följts av romanerna Slumpvandring (2001), Den jag aldrig var (2004, nominerad till Nordiska rådets litteraturpris) och Is och vatten, vatten och is (2008).

MajgullAxelsson är född i Landskrona men uppväxt i Nässjö. Som journalist har hon huvudsakligen ägnat sig åt handelspolitik och arbetsmarknad. Majgull Axelsson har skrivit flera dokumentära böcker om i tredje världe ...

Majgull Axelsson är journalist och författare. Som journalist har hon huvudsakligen ägnat sig åt handelspolitik och arbetsmarknad.

Majgull Axelsson har skrivit flera dokumentära böcker om i tredje världen. Den första var Våra minsta bröder (1986), en bok som beskrev vår tids barnarbete. Tre år senare utkom Rosario är död, en dokumentärroman som skildrade barnprostitutionen i Filippinerna, och 1991 kom reportageboken om gatubarnen i Latinamerika, Dom dödar oss.

1994 gjorde hon sin mycket uppmärksammade skönlitterära debut med Långt borta från Nifelheim. 1996 publicerade hon en bok om de arbetslösa och nyfattiga i Sverige, kallad Och dom som inte har. Hösten 1997 utkom hon med Aprilhäxan, som blev hennes stora genombrott hos både kritik och publik. I september 2000 utkom hon med romanen Slumpvandring.

Majgull Axelsson har tilldelats flera litterära priser, bl a Moa Martinson-priset och Jörgen Erikssons pris. För Aprilhäxan tilldelades hon det prestigefyllda Augustpriset för skönlitteratur 1997. Aprilhäxan erhöll också en Guldpocket (mer än 50.000 sålda ex i Månpocket) samt Expressens pris till bästa kvinnliga skönlitterära författare i pocket 1998. Slumpvandring fick en Silverpocket (mer än 30 000 ex sålda i Månpocket). De utländska rättigheterna till Aprilhäxan har sålts till 23 länder, däribland USA, Australien, Tyskland, Holland, Frankrike, Spanien, Danmark, Norge, Finland och Polen. Även Slumpvandring och Långt borta från Nifelheim har översatts till flera språk.

I september 2002 debuterade Majgull Axelsson som dramatiker, då hennes pjäs LisaLouise hade urpremiär på Dramaten i Stockholm. Den har sedan dess också spelats av stadsteatrarna i Västerås och Helsingborg och står på spelplanen för flera finska teatrar. 

År 2004 utkom romanen Den jag aldrig var som nominerades till Nordiska rådets litteraturpris. Senaste romanen, Is och vatten, vatten och is, utkom 2008.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:         mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:   mezerah.eshop

 Majgull Axelsson
Partno: Description: Price: Qty:
14040078 Aprilhäxan av Majgull Axelsson 50,00 SEK/st

Back

right