Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith

Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith

Damernas detektivbyrå

Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith

Titel:

Damernas detektivbyrå

Författare:

Alexander McCall Smith

Förlag:

MånPocket

Översättare:

Peder Carlsson

Originalspråk, -titel:

Engelska, Ladies' Detective Agency

Upplaga:

1

Utgiven datum:

2005-03-24

Genre, ämnesord:

Deckare & kriminalromaner, Botswana

ISBN10:

91-7001-245-8

ISBN13:

9789170012457

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Dimensioner (mm):

178 x 110 x 15

Sidantal:

235 sidor

Vikt (g):

140 g

Pris (SEK):

40 SEK

Beskrivning:

"Jag har inte njutit så ohämmat av en bok på mycket länge" Sunday Telegraph "En alldeles bedårande feelgood-bok" tara Mma Ramotswe är inte vilken kvinna vem som helst. Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, faktiskt Botswanas första detektiv över huvud taget. Precious Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få folk att öppna sig hjälper hon vanliga människor med deras bekymmer. Förlupna äkta män, försvunna barn, falska fäder och stulna bilar - inget är för stort eller för smått för Mma Ramotswe. Damernas detektivbyrå är ingen vanlig deckare, det är en unik läsupplevelse, ett varmt porträtt av en ovanlig kvinna och en fascinerande bild av ett Afrika vi aldrig mött tidigare, fyllt med stolthet och traditioner. "Botswanas Miss Marple" The New York Times Book Review "En unik glädjeläsning" Daily Telegraph "Mma Ramotswe kommer från totalt oväntat håll, men med så mycket självsäkerhet, charm och klokskap att hon bestämt kommer att räknas till de stora, fast onekligen udda, detektiverna." Sydsvenska Dagbladet " ... det är inte utan att man tänker på Agatha Christie - med något helt nytt, en ovanlig friskhet och inte minst en överrumplande handling." Helsingborgs Dagblad Damernas detektivbyrå, som är den första boken i Alexander McCall Smiths serie om Mma Ramotswe, finns på Times Literary Supplements lista: "Världens bästa böcker".

Om författare:

Alexander McCall Smith, född 24 augusti 1948 i Sydrhodesia (i nuvarande Zimbabwe), är en brittisk författare och världsledande jurist med inriktning på medicinsk etik.

McCall Smith växte upp i Zimbabwe och har levt i Botswana, där han påbörjade sin juristutbildning vid det nationella universitetet. Han studerade vid universitetet i Zimbabwe och i Skottland. Han är idag professor emeritus i medicinsk juridik vid universitetet i Edinburgh, och var fram till 2002 medlem av det etiska rådet för British Medical Journal. Framgången han rönte som skönlitterär författare tvingade honom att ta avsked från den akademiska karriären. Andra hedersuppdrag han haft, är som vice ordförande för Human Genetics Commission i Storbritannien, och ledamot av UNESCO:s International Bioethics Commission. Han är medlem av Royal Society of Edinburgh.

Han har sedan slutet av 1990-talet blivit världsberömd för sina egensinniga böcker om Damernas detektivbyrå och privatdetektiven Mma Ramotswe som lever i Botswana. Åtta av böckerna har översatts från engelska till svenska. På engelska har han utgivit ett flertal böcker i många genrer, från juridik, till barnböcker. Serien om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå har sålts i över 14 miljoner exemplar och översatts till 39 språk.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:         mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:   mezerah.eshop

 Alexander McCall Smith
Partno: Description: Price: Qty:
14040106 Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith 42,00 SEK/st

Back

right