Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Den orolige mannen av Henning Mankell

Den orolige mannen av Henning Mankell

Den orolige mannen

Den orolige mannen av Henning Mankell

Beskrivning:

Titel:

Den orolige mannen

Författare:

Henning Mankell

Förlag:

Pocketförlaget

Utgivningsår:

2010

ISBN:

9186369431 / 9789186369439

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Format (mm):

180 x 110 x 30 mm

Sidantal:

557

Vikt (gr):

300

Pris:

60 SEK

Beskrivning:

En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.

För Kurt Wallander blir det en personlig fråga av högsta rang. Von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.

Trots att utredningen handläggs av polisen i Stockholmkan Kurt Wallander inte låta bli att engagera sig. När sedan också von Enkes hustru Louise försvinner, lika spårlöst, lika gåtfullt, blir hans engagemang om möjligt ännu större.

Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa. Wallander anar att han har kommit en stor hemlighet på spåren, som berör hela den svenska efterkrigshistorien. Kanske befinner han sig i utkanten av något som är mångdubbelt allvarligare än Wennerströmaffären, den värsta spionhärva Sverige upplevt.
Wallander kastas in i ett skeende vars förvecklingar han har svårt att överblicka.

Samtidigt dyker ett ännu mörkare moln upp på hans himmel.

10 år efter den senaste boken om Kurt Wallander är kriminalkommissarien från Ystad tillbaka i rampljuset. Henning Mankell visar på nytt i Den orolige mannen att han är kriminalromanens okrönte kung.
"Wallander är han starkare och intressantare än någonsin förr."
Göteborgs-Posten
"Mankells Sverige - kallt, isolerat och fyllt till bredden med besvikelse - är ett fascinerat landskap som Raymond Chandlers Los Angeles eller Charles Willefords Miami."
The Wall Street Journal
"Wallander är en oerhört spännande och sammansatt karaktär."
Kenneth Branagh, engelsk skådespelare som gestaltar Wallander i BBC´s dramaserie
"För mig är Henning Mankell en av dagens främsta kriminalförfattare. Han hör hemma i den stora traditionen av författare vars verk överskrider genrer och blir till litteratur som är både spännande och tar ställning."
Michael Ondaatje, författare till Den engelska patienten

Den orolige mannen kom 2009. Det är den tionde boken i serien om kriminalkommissarie Kurt Wallander.

Om författare:

Henning Mankell föddes 1948 i Stockholm. När han var två år gammal flyttade familjen till Sveg där fadern arbetade som häradsdomare. Familjen bodde i tingshuset i Sveg och den unge Henning tyckte mycket om att lyssna på de vuxnas diskussioner om brott och straff. 16 år gammal hoppade Henning Mankell av skolan för att arbeta som sjöman i två år innan han slog sig ner i Paris. Efter ett och ett halvt år i den franska huvudstaden återvände Henning till Sverige och fick jobb i Stockholm som scenarbetare på en teater.

1973 släppte Mankell sin första roman, Bergsprängaren. Samma år åkte han också till Afrika för första gången. Sedan dess har han delat sin tid mellan Afrika och Sverige och sedan 1986 arbetar han som konstnärlig ledare på Teatro Avenida i Maputo, Moçambique.

1991 kom den första boken i Wallanderserien, Mördare utan ansikte. Efter det har Mankell skrivit ytterligare nio böcker i serien, samt boken Innan Frosten som handlar om Kurt Wallanders dotter Linda. Vid sidan av böckerna om Wallander har Mankell också skrivit ett tjugotal romaner och ett tiotal barn- och ungdomsböcker. Han är även en av Sveriges mest spelade dramatiker.

Just nu arbetar Henning Mankell på en ny roman. Under 2013 har Mankell bland annat deltagit i World Economic Forum i Davos och släppt Wallanderboken Handen.

Länk:

http://henningmankell.se/forfattare/Henning Mankell
Partno: Description: Price: Qty:
140444 Den orolige mannen av Henning Mankell 64,00 SEK/st

Back

right