Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Det Verkliga Livet av Hanne-Vibeke Holst

Det Verkliga Livet av Hanne-Vibeke Holst

Det Verkliga Livet

Det Verkliga Livet av Hanne-Vibeke Holst

Titel:

Det verkliga livet

Författare:

Hanne-Vibeke Holst

Förlag:

Månpocket

Översättning:

Marianne, Det verklige liv

Originalspråk, -titel:

Danska

Utgiven datum:

2001-01-01

Genre, ämnesord:

Samtida skönlitteratur

ISBN10:

91-7643-761-2

ISBN13:

9789176437612

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Dimensioner (mm):

177 x 115 x 20 mm

Sidantal:

314

Vikt (g):

180 g

Pris (SEK):

40 SEK

Beskrivning:

Den gravida tv-journalisten Therese Skårup har återvänt till Köpenhamn efter en riskfylld reportageresa till Moskva. Motvilligt flyttar hon ihop med den blivande barnafadern Paul och inser att hennes singelliv faktiskt är slut. Under den tid som följer får hon kämpa för att få ordning på sitt vuxenliv och sitt, trots allt, passionerade förhållande till Paul. Men är det detta som är det verkliga livet, frågar hon sig när hon uppslukas av omsorger om det lilla barnet. Eller är det arbetet och karriären? Det verkliga livet är den andra, fristående delen i trilogin om tv-journalisten Therese Skårup, där danska Hanne-Vibeke Holst skildrar moderskapet, kvinnligheten och den komplicerade relationen mellan man och kvinna i dagens samhälle. Dessa träffsäkra, feministiska, mycket underhållande böcker har slagit försäljningsrekord i Danmark och skapat livlig debatt om könsrollsmönster och jämlikhet. I MånPocket finns även den första boken i trilogin, Thereses tillstånd.

Om författare:

Hanne-VibekeHolst är född 1959 i Lökken, Danmark. Hon är journalist och författare. Trilogin om TV-journalisten Therese Skårup, liksom Min mosters migrän, blev stora succéer och skapade livlig debatt om könsrollsmönster och jämlikhet. Romanen Kronprinsessan blev uppmärksammad tv-serie i SVT våren 2006, liksom uppföljaren Kungamordet våren 2008. 2005 mottog Hanne-Vibeke Holst priset som danskarnas favoritförfattare, priset utdelas av Bog & idé.

För Drottningoffret fick Hanne-Vibeke Holst de danska bokhandlarnas stora litterära pris, De Gyldne Laurbaer, som Årets författare 2008 samt Läsarnas Bokpris på 50 000 danska kronor, som utdelas av Danmarks Biblioteksförening och Berlingske Tidende. Hanne-Vibeke Holst utsågs till "Danskarnas favoritförfattare" 2009. Hanne-Vibeke Holst har också skrivit barnböcker, kvinnohistoria och TV-manus (bland annat till Polisen på Samsö). Hennes engagemang i kvinnofrågor har även gjort henne till FN:s goodwill-amabassadör i Danmark.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:         mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:   mezerah.eshop

 Hanne-Vibeke Holst
Partno: Description: Price: Qty:
14040100 Det Verkliga Livet av Hanne-Vibeke Holst 42,00 SEK/st

Back

right