Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Drömfångaren av Unni Lindell

Drömfångaren av Unni Lindell

Drömfångaren

Drömfångaren av Unni Lindell

Titel:

Drömfångaren: kriminalroman

Författare:

Unni Lindell

Förlag:

Piratförlaget

Översättare:

Margareta Järnebrand

Originalspråk, -titel:

Norska, Drömmefangeren

Upplaga:

1

Utgiven datum:

2004-11-01

Genre, ämnesord:

Deckare, Serie: Cato Isaksen (del 2)

ISBN10:

91-642-01096

ISBN13:

978916420109-0

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Mått (mm):

180 x 113 x 30 mm

Sidantal:

450 sidor

Vikt (g):

260 g

Pris (SEK):

50 SEK

Beskrivning:

Nittonåriga Therese Geber bor i Oslo och delar lägenhet med sin tvillingsyster och en väninna. En dag hittas Therese mördad i hamnbassängen, till synes helt utan motiv. Vad de två överlevande flickorna inte vet är att det i hyreshuset mitt emot bor en man som spanar på dem från sitt fönster. Och han har nyckel till deras lägenhet...

 Kriminalkommissarie Cato Isaksen leder mordutredningen under stor press. Han har flyttat hem till exfrun Bente, men känner att tiden aldrig räcker till. Och när en femårig flicka försvinner från området där Therese bodde börjar en skräckslagen stämning att sprida sig. Samtidigt som mördaren redan har utsett sitt nästa offer.

 Unni Lindell är en av Norges mest framstående kriminalförfattare. Böckerna om Cato Isaksen har sålt i över en miljon exemplar i hennes hemland. Drömfångaren belönades med Rivertonpriset för bästa norska kriminalroman.

Utmärkelser: Rivertonpriset 1999 för bästa norska kriminalroman

Om författare:

Unni Lindell är född 1957. Efter att ha avlagt en fil kand i franska arbetade hon som journalist i fem år innan hon skrev sin första bok.

Sedan 1989 har hon varit författare på heltid och har hittills skrivit närmare fyrtio böcker. I dag är Unni Lindell en av Nordens mest framgångsrika kriminalförfattare. Hennes böcker om Cato Isaksen är översatta till fjorton språk och hon har vunnit flera litteraturpriser. Tillsammans med Mark Levengood har hon också skrivit succéböckerna Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull.

Unni Lindell har tilldelats flera priser, både för sina vuxenböcker och ungdomsböcker. 1994 fick hon norska Kritikerpriset för ungdomsromanen Sugemerket. 1999 belönades Drömfångaren med Rivertonpriset för bästa norska kriminalroman.

Tillsammans med tecknaren och talkshowvärden Fredrik Skavlan har Unni Lindell skrivit kapitelböckerna om Mystiska Milla – det tuffa lilla spöket som på sin resa mot sanningen träffar både Shakespeare och Edith Piaf. Bokserien har blivit en succé i Norge där den första delen, Mystiska Milla och spökskolan, sålde i över 10 000 exemplar på bara några månader.

Fakta om Unni Lindell

Född: 1957.

Familj: Gift med Per Christian Garnæs, har två vuxna söner och katten Knut.

Bor: I ett hus vid havet strax utanför Oslo.

Bakgrund: Författare. Efter att ha avlagt en fil kand i franska arbetade hon som journalist i fem år innan hon skrev sin första bok. Sedan 1989 har hon varit författare på heltid och har hittills skrivit över femtio böcker.

I dag är Unni Lindell en av Nordens mest framgångsrika kriminalförfattare. Hennes böcker om kriminalkommissarie Cato Isaksen är översatta till arton språk och hon har vunnit flera litteraturpriser. De har även visats som tv-serie i Norge och Sverige.

I de senaste tre böckerna har Isaksen fått sällskap av Marian Dahle, inspektören som ibland har jämförts med Lisbeth Salander, men som föddes före Stieg Larssons datahacker och därför snarast får betraktas som hennes storasyster.

Tillsammans med Mark Levengood har hon också skrivit succéböckerna Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull.

Unni Lindell har tilldelats flera priser, både för sina vuxenböcker och ungdomsböcker. 1994 fick hon norska Kritikerpriset för ungdomsromanen Sugemerket. 1999 belönades Drömfångaren med Rivertonpriset för bästa norska kriminalroman.

Bibliografi:

Brudkistan, 2015

 Djävulskyssen, 2013

 Sockerdöden, 2011

 Mörkermannen, 2009

 Honungsfällan, 2008

 Orkestergraven, 2006

 Rödluvan, 2004

 Gud som haver barnen kär har du någon ull, 2003 (tillsammans med Mark Levengood)

 Nattsystern, 2003

 Sorgmantel, 2002

 Gamla tanter lägger inte ägg, 2001 (tillsammans med Mark Levengood)

 Drömfångaren, 2001

 Ormbäraren, 2000

 Fågelfångaren, 1992 (barnbok)

 Hemligheten på cirkusen, 1990 (barnbok)

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 Unni Lindell
Partno: Description: Price: Qty:
14040150 Drömfångaren av Unni Lindell 54,00 SEK/st

Back

right