Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Fallet avslutat av Michael Connelly

Fallet avslutat av Michael Connelly

Fallet avslutat av Michael Connelly

Fallet avslutat av Michael Connelly

Titel:

Fallet avslutat

Författare:

Michael Connelly

Förlag:

Norstedts

Översättning:

Eva Larsson

Originalets titel:

The Closers

Utgivningsår:

2007

Ämnesord:

Amerikansk skönlitteratur i översättning

ISBN:

978-91-7263-875-4

Serie:

Harry Bosch

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket bok

Format (mm):

110 x 178 mm Ryggbredd: 24 mm

Sidantal:

401

Vikt (gr):

250

Pris (SEK):

40

Beskrivning:

Tre år efter det att han lämnade Los Angeles-polisen, är Bosch nu tillbaka på sin gamla arbetsplats, men den står inte att känna igen. En ny polischef har rekryterats från New York och han är satt att städa upp i oredan på mordroteln...

Tillsammans med sin forne kollega Kiz Rider placeras Bosch på roteln för ouppklarade fall; tusentals fall som väntar på sin lösning och sätter press på Los Angeles-polisen. Det är ett slags grävande polisarbete som får upp det förflutna ur smutsen... Genom att använda ny teknik på gamla bevis hoppas man kunna avslöja mördare som undgått rättvisan. Devisen är: ”en stad som glömt sina mordoffer är en förlorad stad”.

Harry och Kiz stöter på ett politiskt känsligt fall när de får en matchning på Becky Verloren, som mördades när hon var 16 år. Hon var färgad och den tekniska bevisningen pekar ut en man med kända rasistiska sympatier. Mordet ägde rum 1988, före Rodney King-kravallerna, då staden var en krutdurk på väg att explodera. De som jobbade med fallet då ser ut att ha gjort ett anständigt jobb, åtminstone på ytan...

Samtidigt hålls Bosch under uppsikt av sin Nemesis, Deputy Chief Irving. Han har omplacerats till en meningslös tjänst på den nya, ”rena” LAPD och bara väntar på att Harry ska göra det där misstaget som ger honom chansen att hämnas gamla oförätter.

Om författare:

Michael Connelly fick en lysande författarstart. Hans debutroman Svart eko - en hårdkokt polisroman som bygger på ett bankrån som skedde i Los Angeles 1987 - prisbelönades med en Edgar Award för 1992 års bästa debutdeckare.

I samband med journaliststudier vid FloridaUniversity upptäckte Michael Connelly Raymond Chandlers böcker. Därefter var Connellys framtidsplaner klara: om talangen räckte ända fram så var siktet inställt på att bli deckarförfattare. Efter sin examen 1980 arbetade han som journalist några år på dagstidningar i Florida, och därefter följde sju år som kriminalreporter på Los Angeles Times.

Idag är Michael Connelly en av världens mest framgångsrika kriminalförfattare, alla kategorier. Han har skrivit tjugotvå kriminalromaner och en samling av sina bästa kriminalartiklar från tiden som journalist.

Utmärkelser:

Edgar Award för bästa deckardebut (Svart eko), 1992
Anthony Award för bästa deckare (Poeten), 1997
Anthony Award för bästa deckare (Blodspår), 1999
Macavity Award för bästa deckare (Blodspår), 1999
Nero Wolfe Awards, 1997
Maltese Falcon (Japanskt litterärt pris)
.38 Caliber (franskt litterärt pris)Michael Connelly
Partno: Description: Price: Qty:
140453 Fallet avslutat av Michael Connelly 42,00 SEK/st

Back

right