Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Hundarna i Riga av Henning Mankell

Hundarna i Riga av Henning Mankell

Hundarna i Riga

Hundarna i Riga av Henning Mankell

Titel:

Hundarna i Riga

Författare:

Henning Mankell

Förlag:

Ordfront Förlag

Upplaga:

1

Utgiven datum:

2005

Genre, ämnesord:

Deckare, thrillers och spänning

ISBN10:

91-7037-166-0

ISBN13:

9789170371660

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Dimensioner (mm):

180 x 110 x 16 mm

Sidantal:

339

Vikt (g):

200 g

Pris (SEK):

40 SEK

Beskrivning:

En vinterdag 1991 flyter en räddningsflotte i land vid den skånska sydkusten. I flotten ligger två män, mördade. Kurt Wallander och hans kollegor vid Ystadpolisen har hand om fallet där spåren leder till Lettland och Riga.

Mankell fick idén att skriva om kriminalkommissarie Kurt Wallander när främlingsfientligheten var på frammarsch i Sverige. Nu, 25 år senare, är böckerna mer aktuella än någonsin. Leopard återlanserar den folkkära romansviten för att den ska nå nya generationer av läsare och återupptäckas av de gamla.

"De båda männen hade kostym och slips. De låg omslingrade som om de hade försökt skydda varandra från det oundvikliga slutet. Två döda män i en räddningsflotte. Vilka är de? Var kommer de ifrån? Varför har de flutit i land vid den skånska kusten?"

Om författare:

Henning Mankell föddes 1948 i Stockholm. När han var två år gammal flyttade familjen till Sveg där fadern arbetade som häradsdomare. Familjen bodde i tingshuset i Sveg och den unge Henning tyckte mycket om att lyssna på de vuxnas diskussioner om brott och straff. 16 år gammal hoppade Henning Mankell av skolan för att arbeta som sjöman i två år innan han slog sig ner i Paris. Efter ett och ett halvt år i den franska huvudstaden återvände Henning till Sverige och fick jobb i Stockholm som scenarbetare på en teater.

1973 släppte Mankell sin första roman, Bergsprängaren. Samma år åkte han också till Afrika för första gången. Sedan dess har han delat sin tid mellan Afrika och Sverige och sedan 1986 arbetar han som konstnärlig ledare på Teatro Avenida i Maputo, Moçambique.

1991 kom den första boken i Wallanderserien, Mördare utan ansikte. Efter det har Mankell skrivit ytterligare nio böcker i serien, samt boken Innan Frosten som handlar om Kurt Wallanders dotter Linda. Vid sidan av böckerna om Wallander har Mankell också skrivit ett tjugotal romaner och ett tiotal barn- och ungdomsböcker. Han är även en av Sveriges mest spelade dramatiker.

Länk:

http://henningmankell.se/forfattare/

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 Henning Mankell
Partno: Description: Price: Qty:
14040135 Hundarna i Riga av Henning Mankell 42,00 SEK/st

Back

right