Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Hydrans huvud av Carlos Fuentes

Hydrans huvud av Carlos Fuentes

Hydrans huvud

Hydrans huvud av Carlos Fuentes

Titel:

Hydrans huvud

Författare:

Carlos Fuentes

Förlag:

Bokförlaget Bra Böcker

Översättare:

Lennart Linder

Originalspråk, -titel:

Spanska, La cabeza de la hidra

Utgiven datum:

1989-05-01

Genre, ämnesord:

Utländsk skönlitteratur

ISBN:

9174868527

Språk:

Svenska

Bindning:

Inbunden

Mått (mm):

220 x 140 mm Ryggbredd: 24 mm

Sidantal:

268

Vikt (g):

500 g

Pris (SEK):

70 SEK

Beskrivning:

Hydrans huvud är en roman av den mexikanske författaren Carlos Fuentes utgiven 1978. Romanen är en thriller och agentroman som handlar om spelet kring Mexikos oljerikedomar. Handlingen börjar med att huvudpersonen Félix Maldonado, tjänsteman i ett mexikanskt verk, vaknar till mardrömmen att han blivit utsatt för en ansiktsoperation och att någon med hans namn avrättats för mordförsök på presidenten. Under sin nya identitet försöker han finna svaret på vad han blivit indragen i.

På ett sjukhus i Mexico City vaknar statstjänstemannen Félix Maldonado upp till en mardröm. Hans ansikte har plastikopererats och man har tagit ifrån honom hans identitet. Någon med hans namn har försökt mörda presidenten och sedan skjutits under flyktförsök.

Félix flyr från sjukhuset för att ta upp jakten på sanningen. Vem ligger död i hans namn? Vem finns bakom komplotten? Vem sitter likt en gud och bestämmer över liv och död, drar i trådarna och styr det politiska spelet? Och vem har mördat Sara Klein, den enda han verkligen älskat?

Hydrans huvud handlar om jakten på oljan i Mexico. På samma sätt som hydran sprutar olja upp ur ett enda avhugget huvud. Maktens hydra har många huvuden, och starka krafter rivaliserar om landets rikedomar: ryska, amerikanska, kapitalistiska, kommunistiska, arabiska, judiska. Också lidelsens hydra är månghövdad...

Hydrans huvud är en spännande thriller, en agentroman med många bottnar.

     Den moderna verkligheten reduceras till agentroman eller presenteras i sina råaste aspekter i spionthrillerns form. Hydrans huvud är mångbottnad. Den har en komplexitet, som både vittnar om Carlos Fuentes experimentella utmaningar och om hans inlevelse i det politiska spelet på hög nivå.

Arne Lundgren i Göteborgs-Posten 29/5 1990

Om författare:

Carlos Fuentes Macías, född 11 november 1928 i Panama City, Panama, död 15 maj 2012 i Mexico City, var en mexikansk diplomat och professor, och en av Mexikos mest berömda författare vars böcker har översatts till flera språk. Han var en av de ledande och mest inflytelserika författarna inom den latinamerikanska boomen och nämndes ofta som en kandidat till Nobelpriset i litteratur. 1987 tilldelades han Cervantespriset.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshopCarlos Fuentes
Partno: Description: Price: Qty:
14040134 Hydrans huvud av Carlos Fuentes 74,00 SEK/st

Back

right