Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson

Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson

Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson

Beskrivning:

Titel:

Män som hatar kvinnor

Författare:

Stieg Larsson

Förlag:

Månpocket

Utgivningsår:

2005

Genre:

Kriminalroman

ISBN-10:

9170013683

ISBN-13/EAN:

9789170013683

Serie:

Millennium

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Format (mm):

110 x 178 mm Ryggbredd: 29 mm

Sidantal:

567

Vikt (gr):

300

Pris (SEK):

40

Beskrivning:

"en fullständigt sanslös, sprakande, välskriven och djupt tillfredsställande läsupplevelse för spänningsnarkomaner och hämndgiriga deckarentusiaster." Borlänge Tidning

Folk har alltid hemligheter. Det handlar bara om att lista ut vilka.
Den 22 september 1966 försvinner sextonåriga Harriet Vanger spårlöst. Nästan fyrtio år senare får journalisten Mikael Blomkvist ett ovanligt uppdrag. Han kontaktas av industriledaren Henrik Vanger som vill att han ska skriva släkten Vangers historia. Släktkrönikan är dock bara en täckmantel för det verkliga uppdraget: att ta reda på vad som egentligen hände med Harriet. Mikael, som nyligen har blivit åtalad och fälld för förtal, känner att han behöver en paus från sitt jobb på tidskriften Millennium och åtar sig jobbet. Han får hjälp av den unga, struliga datahackern Lisbeth Salander. Tillsammans börjar det omaka paret att gräva i familjen Vangers förflutna och möter en mörkare och blodigare historia än vad de någonsin kunnat föreställa sig ...

"något av det mest gastkramande och välskrivna man kan läsa för tillfället; en roman av hög internationell kvalitet i genren." Göteborgs-Posten

"När jag har läst ut framlidne Stieg Larssons deckardebut är jag helt genomsvettig. Jävlar i havet vilken mästare." Amelia
Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time out från sitt jobb på tidskriften Millennium.
I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Henrik Vanger får årligen på sin födelsedag en påminnelse per post som gör att han inte kan släppa tanken på att hon fortfarande finns i livet.

Uppdraget ser till en början hopplöst ut och han behöver hjälp med research. Han får tips om Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher. Tillsammans är Blomkvist och Salander ett omaka par men utgör ett oslagbart team, och de kommer allt närmare lösningen på gåtan Harriet. Spänningen stiger när de börjar misstänka att en person i Henrik Vangers närmaste krets är inblandad i en rad sadistiska brott.

Stieg Larssons kriminaldebut är av ett enastående slag. Han skriver med en stark känsla för samtiden och det är effektivt, träffsäkert och drivet. Dessutom uppvisar han en mycket stor bredd förenad med djup i sina faktakunskaper, vilket ger berättelsen stor trovärdighet. Han besitter en fantastisk förmåga att hålla igång många komplicerade intriger som han knyter ihop med briljans.
Det här är första boken av tre böcker om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander.

Om författare:

Stieg Larsson (1954-2004) var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. Tidigare hade han arbetat tjugo år på TT. Han var en av världens främsta experter på antidemokratiska, högerextrema och nazistiska rörelser.

Han föddes i Umeå, Västerbottens län och innan sin plötsliga död i hjärtinfarkt i november 2004 färdigställde han tre böcker i deckarserien Millennium – "Män som hatar kvinnor" (augusti 2005), "Flickan som lekte med elden" (juni 2006) och "Luftslottet som sprängdes" (maj 2007).

Trilogin har fått enormt stor uppmärksamhet och har sålts i över 20 miljoner exemplar världen över i 41 länder. Under 2008 var han världens andra mest säljande författare. Innan sin deckartriologi var Stieg Larsson mest känd för sitt arbete mot rasism och högerextremism både i Sverige och internationellt.

Stieg Larsson studerade politisk högerextremism och rasism redan under 1972, därefter arbetade han inom ämnet som journalist, författare och föreläsare. Under den senare delen av 1970-talet, kombinerade han sitt arbete som grafisk designer med att hålla föreläsningar inom högerextremism på Scotland Yard. Efterkommande år blev han expert inom området och höll många föreläsningar och skrev en rad artiklar.

I mitten av 1980-talet var Stieg Larsson med och startade antivåldsprojektet Stoppa Rasismen. När åtta personer dödades av nynazister i Sverige 1995, var han den största drivkraften bakom stiftelsen Expo, en grupp som arbetar för att kartlägga och avslöja nynazistiska aktiviteter och rasistiska tendenser i Sverige. Stieg Larsson blev senare VD för Expo och från 1999 och framåt var han chefredaktör för stiftelsen Expos tidskrift.

Under de sista 15 åren av sitt liv levde han, tillsammans med sin livskamrat Eva Gabriellson, under konstanta hot från högerextremister.


Partno: Description: Price: Qty:
140445 Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson 42,00 SEK/st

Back

right