Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Operation: Brandvägg av Andy McNab

Operation: Brandvägg av Andy McNab

Operation: Brandvägg

Operation: Brandvägg av Andy McNab

Titel:

Operation: Brandvägg

Författare:

Andy McNab

Förlag:

Månpocket

Översättare:

Gösta Zetterlund

Originalspråk, -titel:

Engelska, Firewall

Utgiven datum:

2003-07-01

Genre, ämnesord:

Deckare, Serie: Nick Stone

ISBN10:

91-7001-066-8

ISBN13:

9789170010668

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Mått (mm):

180 x 112 x 26 mm

Sidantal:

388 sidor

Vikt (g):

210 g

Pris (SEK):

40 SEK

Beskrivning:

Om Nick Stone inte hade varit i så desperat behov av pengar skulle han aldrig ha beblandat sig med den ryska maffian. Men han fick ett erbjudande som han inte kunde motstå. Det verkade hur enkelt som helst: han skulle kidnappa en hänsynslös maffiakung och leverera honom i S:t Petersburg. Men uppdraget tar plötsligt en oväntad vändning när Nick, efter en delvis misslyckad operation, istället får maffiakungen själv som uppdragsgivare. För en tilltalande summa, drygt en miljon dollar, åtar sig Nick nu att hjälpa en dataexpert in i en anläggning i finska Lahtis. Uppdraget är inte riktigt vad Nick tror. Snart är han en bricka i ett farligt och blodigt spel mellan två oerhört mäktiga fiender Andy McNab har varit fallskärmsjägare i de fruktade SAS-styrkorna och deltagit i militära operationer runt hela världen. Som författare har han tidigare skrivit bl.a. Bravo Två-Noll och Kris Fyra.

Operarion: Brandvägg är den tredje av Andy McNabs mycket framgångsrika romaner om agenten Nick Stone. Nick, som har ett förflutet som SAS-soldat, jobbar numera åt den brittiska underrättelsetjänsten. Hans specialitet är topphemliga uppdrag som den engelska regeringen på inga villkor vill bli officiellt sammankopplad med.

 När handlingen börjar ligger Nick risigt till hos den brittiska underrättelsetjänsten. Hans förra uppdrag blev ett pinsamt fiasko och några nya förfrågningar har inte kommit. Pengarna börjar tryta och Nick nappar därför på ett frilansuppdrag åt en helt annan typ av kund - en av Englands största privatbanker.

 Inom bankvärlden har man på senare tid med stor oro noterat att London blivit centrum för den ryska maffians penningtvätt. Det rör sig om enorma belopp, och en av de personer som tilldragit sig särskilt intresse är ryssen Valentin Lebed. Åtskilliga miljoner pund passerar genom ryssens konto i den aktuella banken, som börjar frukta att polisen snart ska slå till och göra en kontroll. Nu vill man övertala Lebed att flytta affärerna till en annan bank - eller att öka omfattningen så att risken blir mer godtagbar. Och det är där Nick kommer in i bilden. Planen är att Nick ska kidnappa ryssen då denne besöker Helsingfors och föra honom till S:t Petersburg, där förhandlingarna sedan ska föras. Det hela tycks lika smidigt som lukrativt, och till sin hjälp har Nick ett gäng skickliga och hårdföra medarbetare. Det finns egentligen ingen anledning att tacka nej.

 Men uppdraget tar plötsligt en oväntad vänding när Nick, efter en delvis misslyckad operation, istället får maffiakungen själv som uppdragsgivare. För en tilltalande summa, drygt en miljon dollar, åtar sig Nick nu att hjälpa en dataexpert in i en anläggning i finska Lahtis. Väl där behöver dataexperten få tid på sig att mjölka datorn på en speciellt eftertraktad programvara. Men uppdraget är inte riktigt vad Nick tror och det får mycket blodiga följder. Snart är Nick en bricka i ett farligt spel mellan två oerhört mäktiga fiender ...

Om författare:

Andy McNab gick med i den brittiska armén redan som tonåring. Han lämnade det militära för att under pseudonym skriva om sina upplevelser i boken Bravo Två-Noll. Han har sedan dess också beskrivit sina erfarenheter i böckerna Attack! (Forum 1996) och Seven Troop (Forum 2010). Därutöver har han skrivit en lång rad framgångsrika spänningsromaner om legosoldaten Nick Stone, samt en serie ungdomsromaner tillsammans med Robert Rigby.

URL:

http://www.andymcnab.co.uk/

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 


Partno: Description: Price: Qty:
14040151 Operation: Brandvägg av Andy McNab 42,00 SEK/st

Back

right