Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Señor Peregrino av Cecilia Samartin

Señor Peregrino av Cecilia Samartin

Señor Peregrino av Cecilia Samartin

Señor Peregrino av Cecilia Samartin

Beskrivning:

Titel:

Señor Peregrino

Författare:

Cecilia Samartin

Förlag:

Bazar

Översättning:

Mia Ruthman

Originalets titel:

Tarnished Beauty

Utgivningsår:

2011

Genre:

Utländsk skönlitteratur

ISBN:

9789170282614

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Format (mm):

178 x 109 x 23

Sidantal:

379

Vikt (gr):

250

Pris (SEK):

50

Beskrivning:

Jamilet, en sällsynt vacker flicka i en dammig mexikansk by. Men under kläderna bär hon en hemlighet, från ryggen ner till benen, vrider sig ett ohyggligt eldsmärke som att hon har blivit gripen av djävulens hand.

Med falska papper och förhoppningen om ett normalt liv flyr Jamilet till USA. Hon tar arbete på ett mentalsjukhus och får ta sig an den gamle Señor Peregrino. En udda och mystisk herre, som kräver att Jamilet lyssnar på hans historia, i utbyte mot att han inte avslöjar hennes illegala vistelse. När Señor Peregrino tar henne tillbaka till sin ungdom, då han påbörjade sin pilgrimsvandring till det legendariska Santiago de Compostela förändras allt. Señor Peregrino är en poetisk och överraskande berättelse om att aldrig mista tron på kärleken.

Om att våga leva på den sköra linjen mellan fantasi och verklighet.

”Det är en riktig episk roman. Alla som tycker om till exempel. Vindens skugga och Tusen strålande solar kommer att älska den här!”
Bokhandeln Ikano-huset, Linköping

Om författare:

Kubanskfödda Cecilia Samartin har sålt närmare ett miljon böcker i Norge och har passerat både Stieg Larsson och Dan Brown på bästsäljarlistorna.

Cecilia Samartin ( f. 1961 i Havanna) använder sin bakgrund som flykting från Fidel Castros Kuba som utgångspunkt för sina romaner. Hon är utbildad psykolog och psykoterapeut och har även varit verksam som socialarbetare i Los Angeles, där hon är bosatt. I dag är hon författare på heltid. Hennes romaner är skrivna i en tradition av magisk realism. Hon speglar på ett fascinerande sätt människoöden i utsatta livssituationer. Hon är öppet kritisk till den nuvarande regimen på Kuba. Hon bor med sin man och sina hundar i Los Angeles.

Hennes första roman på svenska, Señor Peregrino, gavs ut 2010. Succéromanen Drömhjärta kom året därpå och Salvadoreña kom 2012. Hennes senaste roman, en fristående fortsättning på Señor Peregrino, La Peregrina, kom på svenska hösten 2013.

Våren 2010 mottog Cecilia Samartin pris för bästa roman för Salvadoreña när The International Latino Book Award delades ut på bokmässan i New York. Vinnaren utses bland författare med latinamerikansk bakgrund, bosatta i USA.

Cecilia Samartin var inbjuden som gäst till Bokmässan i Göteborg i september 2013. Se samtalet om mänskliga rättigheter på Kuba mellan henne och Britt-Marie Mattson, reporter på Göteborgs Posten:
http://bambuser.com/v/3962760

Se samtalet på temat en väg som bär till livet med Cecilia Samartin och Ylva Leizinger, präst i Svenska kyrkan:
http://bambuser.com/v/3959708

"Drömhjärta är en av de bästa böcker jag har läst" Åsa Berg, Äppelvikens bokhandel

”..Samartins styrka ligger i förmågan att bygga upp berättelser, skapa hjältar och antihjältar, handlingar, mystik och invecklade förbindelser.”
Norska Dagbladet

”Författaren har en god blick för mänskliga svagheter…hon är både uppriktig och varm. Personerna är kontrastrika och spännande placerade i spektakulära omgivningar.” Verdens GangCecilia Samartin
Partno: Description: Price: Qty:
140451 Señor Peregrino av Cecilia Samartin 54,00 SEK/st

Back

right