Top list
Tid är allt jag har av Sunny Jacobs

Tid är allt jag har av Sunny Jacobs

Tid är allt jag har

Tid är allt jag har av Sunny Jacobs

Titel:

Tid är allt jag har

Författare:

Sunny Jacobs

Förlag:

Bra Böcker

Översättare:

Sebastian Derle

Originalspråk, -titel:

Engelska, Stolen time

Utgiven datum:

2007-10-01

Genre, ämnesord:

Biografi, En sann historia

ISBN10:

9789170025013

ISBN13:

9789170025013

Språk:

Svenska

Bindning:

Inbunden

Mått (mm):

220 x 145 x 45 mm

Sidantal:

591

Vikt (g):

880 g

Pris (SEK):

100 SEK

Beskrivning:

"Jag är ensam, ensammare än jag någonsin varit. Inlåst i en låda dit ingen kan komma in, och som jag inte kan lämna. Jag väntar på döden."

År 1976 dömdes den 27-åriga Sunny Jacobs och hennes partner felaktigt till döden för att ha dödat två poliser. Sunny skulle inte få smaka på friheten igen på sjutton år. Då var hennes två barn borta från henne för alltid, hennes föräldrar var döda, och hennes älskade, Jesse Tafero, hade avrättats. Sunny tillbringade fem år i isoleringscell i väntan på sin avrättning. Hennes enda livlina var den ström av livsbejakande och passionerade brev som flöt mellan henne och Jesse. Därigenom fick hon kärlek, styrka och hopp om att sanningen snart skulle avslöjas. Hon vägrade att förlora det hoppet, trots att staten hade tillåtit förfalskade vittnesmål och ett ofullständigt lögndetektortest i dömandet av henne och Jesse, och ignorerat gömda bevis och den verklige mördarens erkännande.

År 1981 blev Sunnys straff minskat till livstid, och hon njöt av den enorma frihet det innebar att kunna äta tillsammans med de andra intagna, lära ut yoga och bygga upp nya relationer. Men Sunny levde i skuggan av Jesses nära förestående avrättning, hon sörjde sina föräldrar, som dödats i en flygkrasch, och sina barn, som hon förlorat kontakten med när de omhändertagits av staten. Sunny slogs trots detta för att bevisa sin oskuld, tills hon 1992 till slut blev frikänd, sjutton år efter att hennes prövning började. Men det var två år för sent för Jesse, som avrättades i en dåligt utförd avrättning som orsakade raseri världen över. Sunny Jacobs tragiska historia är ett strålande exempel på en kvinnas triumf över förtvivlan. Sunnys återhämtningsförmåga, hennes glädje och hennes otroliga förmåga till förlåtelse är vackert beskrivna i denna skakande och upplyftande biografi.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 Tid är allt jag har
Partno: Description: Price: Qty:
10559 Tid är allt jag har av Sunny Jacobs 106,00 SEK/st

Back

right