Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Zahiren av Paulo Coelho

Zahiren av Paulo Coelho

Zahiren

Zahiren av Paulo Coelho

Titel:

Zahiren

Författare:

Paulo Coelho

Förlag:

Bazar Förlag

Översättning:

Sofia von Malmborg

Originalspråk, -titel:

Portugisiska, O Zahir

Upplaga:

1

Utgiven datum:

2006-08

Ämne:

Samtida skönlitteratur

ISBN10:

91-7028-115-7

ISBN13:

9789170281150

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Dimensioner (mm):

180 x 110 x 30 mm

Sidantal:

425 sidor

Vikt (gr):

258 gram

Pris (SEK):

40

Övrig fakta:

Använt men mycket bra skick

Beskrivning:

"Sanningen är att vi har utvecklat vissa värderingar – pengar, makt, estetik – som kräver vår fulla uppmärksamhet och rättfärdigar vår strid och vårt liv, men i realiteten hindrar de oss från att stanna upp och fråga oss själva: ”Är jag lycklig?" - Paulo Coelho Zahiren handlar om en författare, vars fru försvinner spårlöst. Håller hon sig borta frivilligt eller har hon blivit kidnappad? I sökandet efter sin älskade ger sig författaren ut på en lång resa: från Paris till Balkan och vidare till Centralasien. Viktigare ändå blir hans inre resa, som ger huvudpersonen kunskap om sig själv, livet och kärleken.

Zahiren är en omskakande, passionerad och tankeväckandeberättelse om en man som är besatt av att hitta sin förlorade kärlek - och sig själv. Coelhos berättelse ger dig en ny syn på livet och kärleken och väcker tankar som dröjer sig kvar länge. Bokens händelseförlopp kretsar kring försvinnandet av trettioåriga Esther, en krigskorrespondent som är gift med bokens berättarröst, en bästsäljande författare likt Coelho själv. Blev hon mördad? Kidnappad? Trött på sittäktenskap? Eller rymde hon med "vännen" Mikhail, som också kan ha varit hennes älskare? Trots att Esthers man försöker gå vidare i livet och förälskar sig i en annan kvinna, växer hans besatthet av fruns minne. När Mikhail dyker upp två år senare med löfte om att hjälpa honom hitta Esther, ger de sig ut på en självrannsakande resa igenom Europa och vidare till Centralasien.

Om författare:

Paulo Coelho, född 1947 i Rio De Janeiro är en Brasiliansk författare. Coelho har sålt över 100 miljoner böcker och är en av vår tids mest lästa författare.

Han föddes i Rio de Janeiro där han också utbildade sig till jurist tills han 1970 övergav sina studier för att resa genom Mexiko, Peru, Bolivia och Chile, samt Europa och Nordafrika.

Två år senare återvände han till Brasilien och började komponera sångtexter och arbetade bland annat med Raul Seixas. Han berättade senare i en intervju att deras samarbete kom att påverkas av att han under den här tidsperioden kom i kontakt med Aleister Crowleys kontroversiella verk. Det rörde sig inte endast om musik utan kom att innefatta planer på att skapa ett "Alternativt Samhälle" som skulle bli ett anarkistiskt samhälle i Minas Gerais baserat på Crowleys idéer. Projektet ogillades av medlemmar av den brasilianska militären som lät fängsla alla som var inblandade i planerna. Det påstås att Seixas och Coelho torterades under fångenskapen. Coelho lämnade sedan gruppen efter en övernaturlig upplevelse.

1986 vandrade han längs den populära pilgrimsrutten till Santiago de Compostela, vilket blev en viktig vändpunkt i hans liv och ett andligt uppvaknande, något som han beskriver i romanens form i Pilgrimsresan.

Han bor tillsammans med sin fru Christina vid Copacabana i Rio de Janeiro och i Tarbes i Frankrike.

Hemsida:

http://www.paulocoelho.com/

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:         mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:   mezerah.eshop

 Paulo Coelho
Partno: Description: Price: Qty:
14040092 Zahiren av Paulo Coelho 42,00 SEK/st

Back

right